Oříškové a kokosové miniroládky recept


Oříškové a kokosové miniroládky recept.

Oříškové a kokosové miniroládky jsou vynikající sladkost, která potěší na každé oslavě nebo jako dezert po nedělním obědě. Tyto miniroládky kombinují lahodné chutě oříšků a kokosu, jsou poměrně jednoduché na přípravu a s trochou trpělivosti a pečlivosti se mohou stát skvělým dárkem nebo ozdobou stolu.

Ingredience:
- 4 vejce
- 120 g cukru krupice
- 100 g hladké mouky
- 20 g mletých oříšků (vlašské nebo lískové)
- 20 g kokosové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru moučka
- 100 g měkkého tvarohu
- 50 g nasekaných oříšků (vlašských nebo lískových)
- 50 g strouhaného kokosu

Recept:
1. Začneme přípravou těsta. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Pomalu přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mleté oříšky a kokosovou mouku. Důkladně ale opatrně promícháme.
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem do tenké vrstvy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10-12 minut. Pečené těsto necháme chvíli vychladnout.
3. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu s cukrem moučka vyšleháme do tuha. Lehce vmícháme měkký tvaroh, nasekané oříšky a část strouhaného kokosu, abychom vytvořili hladkou, ale pevnou náplň.
4. Vychladlé těsto opatrně potřeme připravenou náplní a pečlivě zrolujeme. Roládu necháme v chladničce několik hodin ztuhnout, nejlépe přes noc.
5. Před podáváním miniroládku nakrájíme na menší kousky a obalíme v zbylém strouhaném kokosu.

Tipy:
- Pro ještě zajímavější chuť můžete do těsta přidat trochu citronové nebo pomerančové kůry.
- Roládku můžete před krájením na chvíli dát do mrazáku, aby se lépe krájela a náplň se nevytlačovala ven.
- Pokud máte rádi čokoládu, můžete miniroládky po nakrájení polévat rozpuštěnou tmavou nebo mléčnou čokoládou.
- Experimentujte s různými druhy oříšků a kokosu pro různé varianty chutí.