Originální vysočinské mrkvance recept


Originální vysočinské mrkvance recept.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce cukru
75 g másla
150 ml mléka
1 velká mrkev

Recept:
1. V míse smíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva a cukr.
2. Přidejte nastrouhanou mrkev.
3. Máslo nakrájejte na malé kousky a přidejte do mísy s moukou a mrkví. Směs rukama propracujte, dokud nevznikne drobenka.
4. Pomalu přilévejte mléko a míchejte, dokud se těsto nezačne lepit dohromady.
5. Vyválejte těsto na pomoučněné ploše na tloušťku asi 2 cm.
6. Vykrájejte formičkou nebo sklenicí kruhy.
7. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
8. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut nebo dokud nejsou zlatavé.

Tipy:
- Mrkvance můžete podávat jak teplé, tak studené.
- Před pečením můžete na mrkvance navrch posypat trochu cukru nebo skořice pro extra chuť.
- Když máte rádi křupavější povrch, můžete před pečením potřít rozšlehaným vejcem.
- Tento recept je skvělý pro využití starší mrkve, která už není tak šťavnatá.