Ořechové suchárky recept


Ořechové suchárky recept.

Na přípravu ořechových suchárků budete potřebovat následující ingredience:

- 250 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 100 g mletých ořechů (váš oblíbený typ, např. vlašské ořechy)
- 1 vejce
- 100 g másla nebo margarínu
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli

Recept:

1. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, přidejte mleté ořechy, cukr a špetku soli. Dobře promíchejte.
2. Přidejte vejce a nakrájené máslo. Zpracujte těsto, dokud není hladké a nelepí se. Může to chvíli trvat, než se máslo spojí s dalšími ingrediencemi.
3. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici odpočívat asi 30 minut.
4. Předehřejte troubu na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.
5. Na pomoučněném válů po vytažení z lednice rozválejte těsto na tloušťku asi 3-5 mm. Vykrájejte formičkou suchárky dle vaší volby.
6. Suchárky pečte v předehřáté troubě asi 10-12 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
7. Po upečení nechte suchárky chladnout na mřížce.

Tipy:

- Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat trochu vanilkového extraktu nebo skořicového cukru.
- Místo vlašských ořechů můžete použít také lískové ořechy, mandle nebo směs oříšků dle vašeho gusta.
- Suchárky jsou skvělé jako dárek. Zabalte je do celofánu a zavážte mašlí pro osobní dotek.
- Pokud máte rádi čokoládu, můžete hotové suchárky částečně namáčet do rozpuštěné čokolády a nechat ztuhnout.
- Skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstaly křupavé.