Ořechová bábovka s čokoládou recept


Ořechová bábovka s čokoládou recept.

Ořechová bábovka s čokoládou je lahodný dezert, který potěší milovníky ořechů i čokolády. Připravuje se poměrně snadno a výsledek stojí za to. Zde je postup, jak na to.

Ingredience:
- 200 g másla nebo margarínu
- 200 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 200 g mletých ořechů (vlašské ořechy nebo lískové ořechy)
- 100 g hořké čokolády
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- mouka a máslo na vymazání a vysypání formy

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.
2. V míse vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a důkladně míchejte po každém přidání.
3. Do směsi vmíchejte mleté ořechy. Čokoládu nasekejte na malé kousky a také ji přidejte do těsta.
4. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli. Tuto směs postupně za stálého míchání přidávejte do těsta, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Hotové těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Upečenost bábovky ověřte špejlí - pokud je po vytažení čistá, bábovka je hotová.
6. Nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:
- Přidání špetky soli do těsta pomáhá zvýraznit chuť ořechů a čokolády.
- Pro extra čokoládový zážitek můžete do těsta přidat lžíci kakaa.
- Bábovku můžete po vychladnutí polevit čokoládovou polevou nebo jen posypat moučkovým cukrem pro jednoduchou, ale elegantní prezentaci.
- Pokud máte rádi vlhčí bábovku, můžete do těsta přidat lžíci mléka nebo jogurtu.
- Aby byla bábovka po upečení snadno vyjímatelná z formy, nezapomeňte formu dobře vymazat a vysypat moukou.