Ořechová bábovka recept


Ořechová bábovka recept.

Ořechová bábovka je oblíbeným dezertem, který se hodí k odpolední kávě nebo čaji. Zde je postup, jak si připravit lahodnou ořechovou bábovku.

Ingredience:
- 200 g mletých ořechů (nejlépe vlašských)
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 200 g másla nebo margarínu
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml mléka
- 1 lžíce rumu
- špetka soli

Recept:
1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě.
2. V míse smíchejte změklé máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte žloutky a důkladně míchejte.
3. Do směsi postupně zašlehávejte mleté ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a rum. Dobře promíchejte.
4. Vejce rozdělte. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu. Sníh opatrně vmíchejte do těsta, abyste zachovali jeho nadýchanou strukturu.
5. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Do formy nalijte připravené těsto.
6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Hotovost bábovky ověřte špejlí nebo dřevěným špejlem - po zapíchnutí by měla být špejle čistá.
7. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat lžíci kakaa.
- Můžete také použít mix různých druhů ořechů pro zajímavější chuť.
- Pokud chcete bábovku trochu osvěžit, můžete ji po vychladnutí polévat čokoládovou nebo citronovou polevou.
- Aby byla bábovka opravdu šťavnatá, nepečte ji příliš dlouho. Sledujte ji během pečení a v případě potřeby pečení ukončete dříve.

Příprava této bábovky je jednoduchá a výsledek stojí za to. Užijte si její bohatou ořechovou chuť a nadýchanou strukturu.