Ořechová bábovka recept


Ořechová bábovka recept
Ingredience pro ořechová bábovka:
Mouka pšeničná hladká 250 gramů
Máslo 200 gramů
Cukr krupice 150 gramů
Vejce 4 kusy
Mléko 100 ml
Prášek do pečiva 1 lžička
Mleté ořechy 100 gramů
Vanilkový cukr 1 balíček
Citronová kůra 1 čajová lžička
Sůl špetka
Recept:
Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. V míse vyšlehejte máslo s cukrem krupice do pěny. Postupně přidávejte vejce a nadále šlehejte, aby se směs spojila. Přidejte vanilkový cukr a citronovou kůru. Ve vedlejší míse smíchejte mouku, mleté ořechy, prášek do pečiva a špetku soli. Suchou směs postupně zašlehávejte do těsta střídavě s mlékem, dokud nevznikne hladké těsto. Vymažte formu na bábovku máslem a vysypte ji moukou. Nalijte těsto do formy a pečte přibližně 45 minut nebo dokud není bábovka pečená. Otestujte špejlí, pokud je suchá, bábovka je hotová. Nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, pak ji vyklopte na mřížku a nechejte úplně vychladnout.
Tipy:
Pro intenzivnější ořechovou chuť můžete do těsta přidat lžíci rumu nebo několik kapek ořechové esence. Bábovka bude ještě vláčnější, pokud použijete polohrubou mouku místo hladké. Po upečení a vychladnutí můžete bábovku pocukrovat moučkovým cukrem nebo polévat čokoládovou polevou.