Opilá hruška s brusinkami recept


Opilá hruška s brusinkami recept
Opilá hruška s brusinkami je skvělý dezert, který kombinuje sladké chutě hrušek s kyselým nádechem brusinek a bohatým aroma rumu. Tento recept je jednoduchý na přípravu a jistě potěší každého milovníka ovocných dezertů.

Ingredience, které budete potřebovat, zahrnují hrušky, ideálně zralé, ale pevné, cukr, čerstvé brusinky, pomerančovou šťávu, rum a skořici.

Začněte tím, že oloupete hrušky, ale nechte na nich stopky. Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatek vody, aby se do ní vešly hrušky, a přidejte cukr. Když je cukr rozpuštěný, přidejte hrušky a vařte je, dokud nejsou měkké, ale stále drží tvar. Mezitím v malém hrnci zahřejte pomerančovou šťávu s trochou cukru, přidejte brusinky a vařte, dokud nezačnou praskat. Poté odstraňte z ohně a přilijte rum.

Když jsou hrušky hotové, vyjměte je z vody a nechte okapat. Potom je servírujte na talíři, přelijte je směsí brusinek a rumu a posypte trochou mleté skořice pro dochucení.

Jako tip k přípravě, hrušky vybírejte pečlivě, aby byly všechny přibližně stejně velké a zralé. To zaručí, že se budou vařit rovnoměrně a každá porce bude stejně dobrá. Tento dezert je ideální podávat teplý, můžete jej ale podávat i chlazený podle preferencí. Navíc, pokud preferujete méně alkoholu, můžete rum částečně nahradit další pomerančovou šťávou nebo použít rum s nižším obsahem alkoholu.