Olejová bábovka s kakaem recept.
Ingredience pro olejovou bábovku s kakaem zahrnují 200 ml oleje, 200 ml mléka, 300 g cukru, 400 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 4 vejce a špetku soli.
Recept na přípravu olejové bábovky s kakaem začíná tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Vejce společně s cukrem šleháte do pěny. Poté postupně přidáváte olej a mléko a dále mícháte. V jiné misce smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs postupně za stálého míchání přidávejte do mokré směsi. Těsto důkladně promíchejte, aby bylo hladké a bez hrudek.
Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte moukou nebo použijte pečicí papír. Do formy nalijte těsto a pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, nebo dokud není bábovka upečená. To ověříte tak, že do ní zapíchnete špejli a vyjde suchá.
Co se týče tipů pro dokonalou olejovou bábovku s kakaem, doporučuje se použít kvalitní kakao pro intenzivnější čokoládovou chuť. Bábovka bude měkčí a vláčnější, pokud použijete olej s neutrální chutí, jako je slunečnicový nebo řepkový. Po upečení nechte bábovku vychladnout v formě asi 10 minut, než ji vyklopíte na mřížku, aby doznala k dokonalosti. A pokud máte rádi extra čokoládový zážitek, můžete do těsta přidat čokoládové kousky.