Ohnivý kuře recept


Ohnivý kuře recept.

Ohnivý kuře je lahodné a pikantní jídlo, které si zamilujete, pokud milujete ostré chutě. Níže naleznete ingredience, recept a tipy, jak připravit toto chutné jídlo.

**Ingredience**

- 4 kuřecí prsa bez kosti a kůže
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky chilli prášku
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- Sůl podle chuti
- Čerstvě mletý černý pepř
- 1 střední cibule, nakrájená na tenko
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/4 šálku čerstvého limetkového džusu
- 1/4 šálku čerstvého koriandru, nasekaného

**Příprava**

1. V malé misce smíchejte chilli prášek, papriku, mletý koriandr, mletý kmín, sůl a pepř. Tuto směs poté rovnoměrně vtřete do kuřecích prsou.
2. Ve velké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej. Přidejte kuřecí prsa a vařte, dokud nebudou z obou stran zlatavě hnědá, asi 5 minut na každou stranu.
3. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek k kuřeti a restujte, dokud cibule nezměkne, asi 3 minuty.
4. Přilijte kuřecí vývar spolu s limetkovým džusem a nechte směs přejít varem. Snížte teplotu a vařte, dokud kuře není plně uvařené a omáčka se trochu nezredukuje, asi 10 minut.
5. Na závěr přidejte nasekaný koriandr a promíchejte.

**Tipy**

- Pokud máte rádi opravdu pikantní jídla, neváhejte přidat do směsi více chilli prášku nebo pár čerstvých nakrájených chilli papriček.
- Toto jídlo se skvěle hodí k rýži nebo pečeným bramborům, které umí výborně absorbovat pikantní omáčku.
- Pro extra osvěžující dotek podávejte s plátky limetky na ozdobu a čerstvým koriandrem.
- Můžete také přidat zeleninu, jako jsou papriky nebo cukety, pro kompletnější pokrm plný zeleniny.

Použitím těchto jednoduchých kroků a tipů si můžete doma vychutnat delikátní a pikantní Ohnivé kuře.