Obyčejné buchty recept.
**Ingredience:**
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 kostka droždí (42 g)
- 70 g cukru
- 2 žloutky
- 50 g rozpuštěného másla
- Špetka soli
- Marmeláda nebo jiná náplň podle chuti
- Moučkový cukr na posypání
**Recept:**
1. Do trochu vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a lžíci mouky, zamíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
2. Do mísy prosejte mouku, přidejte zbylý cukr, žloutky, špetku soli, rozpuštěné máslo a připravený kvásek.
3. Vše dobře promíchejte a zpracujte hladké, nelepivé těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte trochu mléka. Těsto pak nechte na teplém místě kynout, dokud nerozleze.
4. Kynuté těsto rozválejte na pomoučněné pracovní ploše na plát tlustý asi 1 cm. Vykrájejte kruhy nebo čtverce, do středu každého dejte lžičku marmelády a pečlivě uzavřete, aby při pečení náplň nevytekla.
5. Buchty kladte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě asi 15 minut na plechu kynout.
6. Pečte ve předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut, dokud nejsou buchty zlatavé.
7. Hotové buchty nechte chvilku vychladnout a před podáváním je posypte moučkovým cukrem.
**Tipy:**
- Místo marmelády můžete použít i tvaroh, nutelu, povidla nebo jakoukoliv jinou oblíbenou náplň.
- Pro ještě jemnější buchty přidejte do těsta lžíci zakysané smetany.
- Buchty můžete před pečením potřít rozšlehaným vejcem, získají tak krásně zlatavou barvu.
- Aby byly buchty po upečení měkké, po vyjmutí z trouby je přikryjte čistou utěrkou a nechte je vychladnout takto zakryté.