Nivová pomazánka recept


Nivová pomazánka recept.

Nivová pomazánka je oblíbená a rychlá pochoutka, která skvěle chutná na čerstvém pečivu nebo jako dip k zelenině. Chcete-li připravit tuto lahůdku, postupujte podle následujícího receptu.

- Ingredience:
- 150 g nivy (modrého sýra)
- 100 g másla nebo pomazánkového másla
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce smetany nebo zakysané smetany pro hladší konzistenci
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- na ozdobu můžete použít čerstvé bylinky, například pažitku nebo petržel

- Recept:
1. Nivu nejlépe pokojové teploty rozdrobte do misky.
2. Přidejte změklé máslo a smíchejte dohladka. Můžete použít mixér pro jemnější konzistenci.
3. Cibuli a česnek oloupejte a velmi jemně nakrájejte. Přidejte k nivě s máslem.
4. Směs dochuťte smetanou, solí a pepřem. Důkladně promíchejte.
5. Pomazánku dejte do lednice alespoň na hodinu odležet, aby se chutě spojily.
6. Před podáváním pomazánku ozdobte bylinkami.

- Tipy:
- Pro výraznější chuť můžete přidat trochu worcesterské omáčky nebo kapku brandy.
- Pokud preferujete hladší texturu, můžete všechny ingredience (kromě bylinek na ozdobu) rozmixovat v mixéru.
- Tato pomazánka je vynikající nejen na pečivo, ale i jako náplň do cherry rajčat či jako poleva na opečené brambory.
- Experimentujte s přidáním dalších druhů sýrů pro unikátnější chuť.

Nebojte se experimentovat a přizpůsobit recept podle svých chutí. Dobrou chuť!