Nepečené trubičky recept.
**Ingredience:**
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- 300 g hladké mouky
- 100 g mletých oříšků (vlastní výběr)
- džem nebo čokoládová poleva pro spojení trubiček
**Recept:**
1. Měkké máslo důkladně smíchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do hladka.
2. Postupně přidávejte hladkou mouku a mleté oříšky. Vypracujte hladké těsto.
3. Těsto nechte odpočinout v lednici asi 30 minut.
4. Po odpočinutí rozdělte těsto na menší kousky a z každého utvořte tenkou trubičku. Trubičky můžete formovat buď volně rukama nebo pomocí trubičkové formy.
5. Uložte trubičky na pečicí papír a nechte je v lednici dalších 15 minut ztuhnout.
6. Po ztuhnutí trubičky spojte džemem nebo čokoládovou polevou. Dle chuti můžete trubičky ještě obalit v čokoládě nebo posypat mletými oříšky.
**Tipy:**
- Při plnění trubiček džemem nebo čokoládou používejte cukrářský sáček pro lepší manipulaci.
- Pro extra křupavost nechte hotové trubičky odpočinout v lednici nejméně 1 hodinu před podáváním.
- Experimentujte s různými druhy oříšků v těstě pro změnu chuti.
- Trubičky můžete také naplnit šlehačkou nebo ovocným krémem pro jinou variantu chuti.