Nekynutý koláč s různým ovocem recept.
Ingredience:
300 g hladké mouky
1 balíček kypřicího prášku
150 g cukru
2 vejce
100 ml rostlinného oleje
100 ml mléka
1 vanilkový cukr
špetka soli
250 g ovoce podle výběru (jablka, hrušky, švestky, borůvky apod.)
Recept:
Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. Poté si vezmeme velkou mísu a smícháme do ní hladkou mouku a kypřicí prášek. V jiné misce si smícháme cukr, vejce, rostlinný olej, mléko a vanilkový cukr. Tuto směs důkladně promícháme až do hladka a potom ji postupně přidáváme do mouky. Mícháme dokud nevznikne hladké těsto.
Ovoce, které jste si vybrali, omyjeme a podle potřeby nakrájíme. Jablka či hrušky oloupeme a nakrájíme na menší kousky, švestky rozpůlíme a zbavíme pecky.
Připravené těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Na povrch rovnoměrně rozložíme kousky ovoce. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 až 40 minut, dokud koláč nezíská zlatavou barvu a tester vložený do středu koláče nevyjde čistý.
Tipy:
1. Můžete experimentovat s různými druhy ovoce nebo kombinovat několik druhů dohromady.
2. Pro extra křupavou kůrku můžete před pečením posypat povrch koláče trochou třtinového cukru.
3. Pokud máte rádi kořeněné dezerty, přidejte do těsta trochu skořice nebo muškátového oříšku, které skvěle doplní jablka nebo hrušky.
4. Koláč je nejlepší podávat mírně teplý s kopečkem zmrzliny nebo šlehačky.