Nekynuté buchtičky recept


Nekynuté buchtičky recept.

Ingredience pro nekynuté buchtičky zahrnují: 200 g hladké mouky, 2 lžíce cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 250 ml mléka, 1/2 balíčku prášku do pečiva, špetku soli a džem nebo nutelu pro náplň. Pro posypání můžete použít moučkový cukr.

Recept na přípravu nekynutých buchtiček je poměrně jednoduchý. V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Ve druhé míse smíchejte vejce s mlékem. Tekutou směs postupně přilévejte do suché směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, můžete přidat trochu mléka. Těsto rozdělte na menší kousky a každý kousek naplňte lžičkou džemu nebo nutely. Naplněné kousky těsta tvarujte do kuliček. V hrnci si připravte vodu k vaření a když začne vřít, vložte do ní buchtičky. Vařte je asi 5-15 minut, dokud nevyplavou na povrch. Hotové buchtičky vyjměte pomocí děrované lžíce a nechte je okapat.

Tipy pro dokonalé buchtičky:
- Před vařením nechte těsto asi 15 minut odpočívat, bude se s ním lépe pracovat.
- Při plnění těsta náplní se snažte náplň umístit do středu a důkladně těsto zatlačit kolem, aby během vaření nevytekla.
- Můžete experimentovat s různými náplněmi, například s kousky čokolády, ovocnými povidly nebo tvarohem.
- Buchtičky podávejte posypané moučkovým cukrem nebo zalité rozpuštěným máslem.
- Pro extra jemnost buchtiček můžete do těsta přidat lžíci rozpuštěného másla.