Nektarinkové muffiny recept


Nektarinkové muffiny recept
Nektarinkové muffiny jsou skvělou volbou pro letní období, kdy jsou nektarinky nejšťavnatější a nejsladší. Tento recept vám umožní vytvořit lahodné muffiny s kousky čerstvého ovoce.

Ingredience
Pro přípravu těsta budete potřebovat 250 gramů hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, špetku soli, 100 gramů cukru, 1 vanilkový cukr, 2 velká vejce, 120 ml rostlinného oleje, 120 ml mléka a 3 středně velké nektarinky, které oloupete a nakrájíte na malé kousky.

Recept
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia a připravte si formu na muffiny, kterou vyložíte papírovými košíčky. V jedné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V jiné míse pak smíchejte cukr, vanilkový cukr, vejce, olej a mléko. Směs s vejci a olejem postupně přilévejte do suché směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Nakonec do těsta opatrně vmíchejte nakrájené nektarinky.

Nalijte těsto do připravených košíčků, naplňte je zhruba do dvou třetin. Pečte v předehřáté troubě asi 20 až 25 minut nebo dokud vrcholky muffinů nejsou zlatavé a tester vložený do středu muffinu nevyjde čistý.

Tipy
Pro ještě intenzivnější chuť a texturu můžete do těsta přidat trochu skořice nebo muškátového oříšku. Pokud máte rádi oriešky, přidejte do těsta hrst nasekaných mandlí nebo vlašských ořechů. Pro osvěžující letní variantu můžete na vrchol muffinů před pečením posypat trochou třtinového cukru a kousky nektarinek, což dodá muffinům krásnou karamelizovanou vrstvu.