Nejlepší vafle recept.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce cukru
- 2 velká vejce
- 1 3/4 šálku mléka
- 1/2 šálku rostlinného oleje nebo rozpuštěného másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
Recept:
1. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr.
2. Ve středně velké míse rozšlehejte vejce a poté do nich vmíchejte mléko, olej (nebo máslo) a vanilkový extrakt.
3. Směs s vejci přidejte do suchých ingrediencí a míchejte jen do spojení. Některé hrudky mohou zůstat, ale je důležité těsto nepřemíchávat.
4. Nechte těsto odpočinout 5 až 10 minut, zatímco si předehřejete vaflovač podle návodu výrobce.
5. Po předehřátí vaflovače naberete těsto (množství závisí na velikosti vašeho vaflovače) a rozprostřete ho na střed plotýnky. Zavřete vaflovač a pečte podle návodu výrobce, dokud vafle nebudou zlatavé a křupavé.
6. Hotové vafle podávejte ihned, nebo je můžete udržovat v teple v troubě nastavené na nízkou teplotu, zatímco připravujete zbytek.
Tipy:
- Pokud máte rádi opravdu křupavé vafle, přidejte do těsta o trochu více cukru. Cukr pomůže vytvořit křupavější vnější vrstvu.
- Pro extra nadýchané vafle můžete oddělit bílky od žloutků a bílky vyšlehat do tuha. Nejprve do těsta vmíchejte žloutky podle receptu a nakonec jemně vmíchejte vyšlehané bílky.
- Nebojte se experimentovat s přídavky, jako jsou čokoládové kousky, čerstvé ovoce nebo ořechy, které můžete přidat přímo do těsta.
- Pokud máte menší vaflovač, můžete zbytek těsta uložit v lednici a použít do druhého dne. Před vařením nechte těsto přijít na pokojovou teplotu.
- Pro extra vanilkovou chuť můžete zvýšit množství vanilkového extraktu, nebo přidat semínka z vanilkového lusku.