Nanuky s mangem, rebarborou a jahodami recept.
Ingredience:
- 1 zralé mango
- 200 g rebarbory
- 200 g jahod
- 100 ml vody
- 80 g cukru (lze upravit podle chuti)
- šťáva z 1 limetky
Recept:
1. Nejprve si připravte rebarboru. Rebarboru očistěte a nakrájejte na menší kousky. Dejte je do hrnce společně s 50 ml vody a 40 g cukru. Vařte na mírném ohni, dokud rebarbora nezměkne a nevznikne z ní kompot. Odstavte a nechte vychladit.
2. Mezitím si připravte mango. Mango oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Vložte mango do mixéru, přidejte šťávu z limetky a rozmixujte do hladka.
3. Jahody omyjte, odstraňte stopky a nakrájejte na menší kousky. V případě potřeby můžete jahody lehce posypat cukrem a nechat chvíli odstát, aby pustily šťávu.
4. Nyní máte vše připraveno na vrstvení nanuků. Do forem na nanuky nejprve nalijte trochu mangového pyré, poté přidejte vrstvu jahod a nakonec vrstvu rebarborového kompotu. Pokud máte rádi více smísené chutě, můžete vrstvy lehce promíchat špejlí.
5. Nanuky vložte do mrazáku a nechte ztuhnout alespoň 6 hodin, ideálně přes noc.
6. Před podáváním nechte nanuky krátce odstát při pokojové teplotě, aby se lépe vyjímaly z forem.
Tipy:
- Pro sladší variantu můžete přidat více cukru, nebo použít med či agávový sirup.
- Pokud nemáte formy na nanuky, můžete použít malé kelímky a do středu vložit dřevěné párátko nebo nanukovou tyčinku.
- Pro kreativní variaci můžete mezi vrstvy přidat i jemně nasekané lístky máty či bazalky pro osvěžující chuť.
- Pokud dáváte přednost hladší textuře, můžete celou směs rozmixovat dohromady místo vrstvení.