Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy recept.
Na nádivku do kuřete, kachny, husy nebo vepřové kapsy potřebujeme následující ingredience
máslo
cibule
starý rohlík nebo chléb
mléko
vejce
petržel
sůl
pepř
majoránka
Postup přípravy nádivky
Nejprve na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Mezitím namočíme starý rohlík nebo chléb v mléku. Jakmile je cibule hotová, odstavíme ji z ohně a necháme chvíli vychladnout. Rohlík vymačkáme a smícháme s cibulí. Přidáme vejce, nasekanou petržel, sůl, pepř a majoránku. Důkladně promícháme, aby vznikla jednolitá směs.
Tipy pro dokonalou nádivku
1. Pro extra šťavnatou nádivku přidejte trochu vývaru nebo smetany.
2. Pokud máte rádi křupavou kůrčičku, můžete nádivku na závěr zapéct v troubě na mírném ohni dozlatova.
3. Nebojte se experimentovat s bylinkami, skvěle se hodí také tymián nebo rozmarýn.
4. Nádivku můžete obohatit i o jiné ingredience, jako jsou nakrájené játra, ořechy nebo sušené ovoce pro sladkou variantu.