Nadívaná jarní kuřátka recept


Nadívaná jarní kuřátka recept.

Ingredience:

- 4 malá jarní kuřátka
- 200 g měkkého kozího sýra
- 4 lžíce nasekaného čerstvého bylinkového pesto (bazalka, petržel, tymián)
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 malé snítky rozmarýnu
- 4 plátky nevařené slaniny

Recept:

1. Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
2. V malé míse smíchejte kozí sýr, bylinkové pesto a česnek. Osolte a opepřete podle chuti.
3. Kuřátka omyjte pod studenou vodou a osušte je papírovými ručníky. Uvnitř i zvenku je osolte a opepřete.
4. Do každého kuřete vložte rovnoměrně rozdělenou sýrovou směs a do každého ještě vložte snítku rozmarýnu.
5. Každé kuře zavřete pomocí kuchyňského provázku a obalte jedním plátkem slaniny.
6. Kuřátka položte na plech pokrytý pečicím papírem a pokapejte je olivovým olejem.
7. Pečte v předehřáté troubě asi 1 hodinu nebo dokud kuře nebude mít zlatohnědou kůrčičku a nebude uvnitř hotové. Během pečení kuřátka občas pokapejte vypečenou šťávou.
8. Nechte kuřátka odpočinout 10 minut před podáváním.

Tipy:
- Pro ještě vláčnější maso můžete kuřátka před pečením naložit přes noc do solného nálevu (1 litr vody smíchaný s 3 lžícemi soli).
- Aby byla kůrčička na kuřátkách krásně křupavá, posledních 10 minut pečení můžete zvýšit teplotu trouby na 220 stupňů Celsia a sledovat, aby se nepřipálila.
- K tomuto jídlu výborně pasuje jarní zeleninový salát nebo pečené brambory s bylinkami.