Myslivecké knoflíky recept.
**Ingredience:**
- 500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 50 g strouhanky
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička sladké papriky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Olej na smažení
**Omáčka:**
- 200 g šampiónů
- 1 velká cibule
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml hovězího vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
**Recept:**
1. V míse důkladně promíchejte mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, hořčici, kečup a sladkou papriku. Ochutnejte solí a pepřem.
2. Z masové směsi vytvarujte malé knoflíky.
3. V pánvi na středně silném ohni rozehřejte olej a knoflíky na něm z obou stran opékejte, dokud nejsou krásně zlatavé. Poté je vyjměte a odložte stranou.
4. Na stejné pánvi přidejte máslo a na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte plátky šampiónů a restujte, dokud nezměknou.
5. Přisypejte mouku a míchejte, dokud se nezačne zlátat. Poté pomalu přilévejte hovězí vývar a stále míchejte, aby se předešlo hrudkám. Přidejte rajčatový protlak a promíchejte.
6. Vraťte masové knoflíky zpět do pánve s omáčkou a na mírném ohni vařte, dokud nejsou knoflíky uvařené a omáčka se nezačne zahušťovat, obvykle asi 15 minut. Ochutnejte a případně dosolte a opepřete.
**Tipy:**
- Masové knoflíky můžete před smažením obalit v mouce, dostanou tak krásně křupavou kůrčičku.
- Pokud máte rádi pikantnější chuti, do masové směsi přidejte trochu chilli nebo pálivé papriky.
- Omáčku můžete dochutit i trochou smetany pro jemnější a bohatší chuť.
- Myslivecké knoflíky podávejte s vařenými brambory, knedlíkem, nebo jen s čerstvým chlebem k namáčení do omáčky.