Myslivecká latina recept


Myslivecká latina recept.

**Ingredience:**

- 500g vepřové nebo hovězí maso
- 200g uzeného masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sladké papriky
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 100g žampionů
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 200 ml červeného vína
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
- Voda

**Recept:**

1. Maso očistíme, nakrájíme na kostky a osolíme.
2. Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenko nakrájený česnek.
3. Přidáme maso a smažíme, dokud není z všech stran opečené.
4. K masu přisypeme sladkou papriku, promícháme a ihned zalijeme červeným vínem, aby paprika nezhořkla.
5. Přidáme rajčatový protlak, uzené maso nakrájené na kostičky, bobkový list, nové koření, nakrájené žampiony, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Vše promícháme.
6. Podlijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přivedeme k varu a pak pod pokličkou dusíme na mírném ohni do měkka, přibližně 1,5 hodiny. Občas promícháme a případně podlijeme vodou.
7. Na závěr dochutíme solí a pepřem podle chuti.

**Tipy:**

- Můžete přidat i další druhy zeleniny, jako je celer nebo paprika, pro zvýraznění chuti.
- Pokud máte rádi hustší omáčky, můžete na konci vaření přidat trochu rozpuštěné mouky smíchané s vodou a nechat provařit.
- V zimě přidejte do receptu i kousek sušených hub, které předem namočíte. Dodají jídlu ještě intenzivnější chuť.
- Myslivecká směs chutná nejlépe, když ji necháte přes noc odležet, a podáváte teplou s knedlíkem nebo pečivem.