Mug cake s čokoládou a brusinkami recept


Mug cake s čokoládou a brusinkami recept.

Pro přípravu čokoládového mug cake s brusinkami budete potřebovat následující ingredience:

- 4 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce cukru
- 2 lžíce kakaového prášku
- 1/4 lžičky kypřicího prášku
- Špetka soli
- 1 vejce
- 3 lžíce mléka
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 3 lžíce čokoládových kousků (můžete použít tmavou, mléčnou nebo bílou čokoládu dle vaší chuti)
- 2 lžíce sušených brusinek

Recept:
1. V malé misce smíchejte společně mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek a špetku soli.
2. Přidejte vejce, mléko a rostlinný olej. Dobře promíchejte, dokud nebude směs hladká.
3. Přimíchejte čokoládové kousky a sušené brusinky.
4. Nalijte těsto do hrnku, který je vhodný do mikrovlnné trouby. Hrnec by měl být dostatečně velký, aby těsto mělo dost místa na vykynutí.
5. Pečte v mikrovlnné troubě na maximálním výkonu přibližně 1,5 až 2 minuty. Doba pečení se může lišit v závislosti na výkonu vaší mikrovlnné trouby, proto doporučuji sledovat mug cake během pečení.
6. Po upečení nechte mug cake chvíli odpočinout, než ho začnete jíst.

Tipy:
- Pokud máte rádi více vlhký cake, zkraťte dobu pečení o několik sekund.
- Pro extra čokoládovou chuť přidejte na vrch hrnku ještě několik čokoládových kousků ihned po vyndání z mikrovlnné trouby.
- Mug cake chutná nejlépe, pokud je sněden hned po upečení, zatímco je ještě teplý.
- Můžete experimentovat s přidáním různých druhů ovoce nebo oříšků podle své chuti.