Muffiny s vanilkovým pudinkem recept.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1/2 šálku cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 čajové lžičky kypřícího prášku
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- Špetka soli
- 1 vejce
- 1 šálek mléka
- 1/3 šálku rostlinného oleje
- 1 balení vanilkového pudinku (hotového nebo připraveného podle návodu na balení)
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C. Vymažte formičky na muffiny nebo je vyložte papírovými košíčky.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, kypřící prášek, sodu a špetku soli.
3. V jiné míse smíchejte vejce, mléko a rostlinný olej. Tuto směs pak přidejte do suchých ingrediencí a míchejte, dokud nejsou právě spojené (snažte se směs nemíchat příliš dlouho).
4. Do každé formičky na muffiny nalijte trochu těsta, aby pokrylo dno. Poté do každé formičky vložte lžíci vanilkového pudinku. Nakonec přidejte zbytek těsta, dokud formičky nejsou zhruba do dvou třetin plné.
5. Pečte 20-25 minut nebo dokud nejsou muffiny zlatavé a tester vložený do středu vyjde čistý.
6. Nechte muffiny chvíli vychladnout ve formě a poté je vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce.
Tipy:
- Pro ještě intenzivnější vanilkovou chuť přidejte do těsta semínka z jednoho vanilkového lusku.
- Aby byly muffiny vláčné, snažte se těsto nemíchat příliš dlouho. Stačí, když jsou suché a mokré ingredience právě spojené.
- Můžete přidat i kousky čokolády nebo ovoce do těsta pro různé varianty chutí.
- Pokud chcete muffiny s lesklým povrchem, můžete je po upečení potřít malým množstvím rozpuštěného másla a posypat cukrem.