Muffiny s čokoládou recept


Muffiny s čokoládou recept
Ingredience potřebné na přípravu muffinů s čokoládou jsou následující: mouka, cukr, kypřící prášek, sůl, mléko, vejce, rostlinný olej nebo rozpuštěné máslo a čokoládové kousky nebo čokoládové kapky. Přesná množství závisí na počtu muffinů, které chcete upéct.
Recept na muffiny s čokoládou začíná tím, že v míse smícháte všechny suché ingredience, tedy mouku, cukr, kypřící prášek a trochu soli. V jiné míse smíchejte mokré ingredience, jako je mléko, vejce a olej nebo rozpuštěné máslo. Poté přilijte mokré ingredience k suchým a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Nakonec přidejte čokoládové kousky nebo kapky a jemně je vmíchejte do těsta.
Rozdělte těsto do formiček na muffiny, které jste předtím vyložili papírovými košíčky nebo vymazali máslem. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu přibližně 20 minut, nebo dokud vrch muffinů neztvrdne a nebudou zlatavé. Po upečení nechejte muffiny chvilku vychladnout přímo ve formě, pak je můžete vyjmout a nechat úplně vychladnout na mřížce.
Tipy pro dokonalé muffiny: Nezapomeňte, že těsto na muffiny by nemělo být přemícháno. Míchejte jen do té doby, dokud nejsou suché a mokré ingredience spojené. Přemíchání může způsobit, že muffiny budou tvrdé a gumovité. Pokud máte rádi, že jsou muffiny extra čokoládové, můžete do těsta přidat kromě čokoládových kapek i trochu kvalitního kakaa.