Muffiny odlehčené jogurtem recept


Muffiny odlehčené jogurtem recept.

Ingredience:
- 250 gramů bílého jogurtu
- 2 vejce
- 80 ml rostlinného oleje
- 200 gramů celozrnné mouky
- 100 gramů třtinového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 150 gramů čerstvého ovoce (např. borůvky, jahody nebo maliny)

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. V míse smíchejte bílý jogurt, vejce a rostlinný olej.
2. V jiné míse smíchejte celozrnnou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva, špetku soli a vanilkový cukr.
3. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi, a zároveň míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Nakonec jemně vmíchejte čerstvé ovoce.
5. Těsto rozdělte do formiček na muffiny, každou naplňte zhruba do dvou třetin.
6. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, nebo dokud muffiny nejsou zlatavé a testovací špejle nevyjde čistá.
7. Nechte muffiny chvíli vychladnout v formičkách, poté je vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce.

Tipy:
- Můžete experimentovat s různými druhy ovoce podle sezóny nebo vašich preferencí.
- Přidáním kousků čokolády nebo oříšků do těsta získáte další variantu těchto muffinů.
- Pokud hledáte ještě zdravější variantu, zkuste část třtinového cukru nahradit stévií nebo jiným nízkokalorickým sladidlem.
- Pro extra vláčnost muffinů můžete použít místo bílého jogurtu řecký jogurt.