Mrkvový dort s mandlemi recept
Ingredience pro mrkvový dort s mandlemi zahrnují mouku, cukr, rostlinný olej, vejce, nastrouhanou mrkev, mleté mandle, skořici, prášek do pečiva a sůl. Pro polevu můžete použít máslo, cukr moučka a tvaroh nebo mascarpone.
Recept na přípravu mrkvového dortu s mandlemi začíná smícháním suchých ingrediencí, tj. mouky, prášku do pečiva, skořice a soli. Ve větší míse smíchejte cukr s olejem a postupně přidávejte vejce. Do této směsi přidejte suché ingredience a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte nastrouhanou mrkev a mleté mandle. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 40 minut.
Pro polevu utřete máslo s cukrem moučka do hladka a přidejte tvaroh nebo mascarpone. Vychlazený dort poté potřete tímto krémem.
Tipy pro dokonalý mrkvový dort: Použijte čerstvé a kvalitní ingredience, mrkev nastrouhejte najemno pro lepší strukturu dortu a nezapomeňte, že dort je nejlepší, když si před podáváním odleží alespoň jeden den, aby se chutě dokonale spojily.