Mrkvový ananasovník recept


Mrkvový ananasovník recept.

**Ingredience:**

- 2 šálky jemně nastrouhané mrkve
- 1 šálek nastrouhaného ananasu (může být z konzervy, ale dobře scedený)
- 2 šálky hladké mouky
- 1 a 1/2 šálku cukru
- 3/4 šálku rostlinného oleje
- 4 velká vejce
- 2 čajové lžičky jedlé sody
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky mleté skořice
- 1 šálek nasekaných vlašských ořechů (nepovinné)

**Recept:**

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
2. V míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl a skořici.
3. V jiné velké míse důkladně promíchejte cukr, olej a vejce. Přidejte sušené ingredience a smíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Přidejte nastrouhanou mrkev, ananas a případně nasekané ořechy. Jemně zamíchejte.
5. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.
6. Pečte přibližně 45 minut nebo dokud není koláč upečený (test špejlí).
7. Nechte koláč vychladnout před podáváním.

**Tipy:**

- Pokud chcete, aby byl váš mrkvový ananasovník vlhčí, můžete přidat o něco více ananasu, ale nezapomeňte ho dobře scedit, aby těsto nebylo příliš mokré.
- Pro extra křupavou texturu můžete na vrch před pečením posypat trochou hnědého cukru a dalších nasekaných ořechů.
- Mrkvový ananasovník chutná ještě lépe druhý den, když se chutě prolnou. Skvěle se hodí s kopcem šlehačky nebo vanilkové zmrzliny.