Mrkvové koláčky whoopies recept.
Mrkvové koláčky whoopies jsou skvělou sladkou pochoutkou, která kombinuje vláčné těsto s lahodným krémovým plněním. Tady je postup, jak je připravit.
Ingredience:
Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky muškátového oříšku
- 1/4 lžičky soli
- 115 g másla při pokojové teplotě
- 150 g hnědého cukru
- 1 velké vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 220 g nastrouhané mrkve
- 120 ml mléka
Krém:
- 200 g měkkého krémového sýra
- 50 g másla při pokojové teplotě
- 300 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
Recept:
1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia a plech vyložte pečicím papírem.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, skořici, zázvor, muškátový oříšek a sůl.
3. V jiné míse šlehajte máslo s hnědým cukrem do hladka. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
4. Do směsi postupně přidávejte suché ingredience střídavě s mlékem, nakonec vmíchejte nastrouhanou mrkev.
5. Těsto pomocí lžíce kladte na připravený plech tak, aby mezi jednotlivými koláčky byl dostatek místa na rozpíchnutí.
6. Pečte 10 až 12 minut. Nechte koláčky chvíli na plechu a poté je přendejte na mřížku k úplnému vychladnutí.
7. Pro krém smíchejte krémový sýr s máslem, moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem do hladka.
8. Na jednu plochu vychladlého koláčku nanesete krém a přiklopte druhou půlkou.
Tipy:
- Aby bylo těsto pro whoopies správně vláčné, nezapomeňte ingredience na těsto jen lehce promíchat, aby nedošlo k přemíchání.
- Mrkev můžete nadrobněji nastrouhat pro jemnější texturu těsta.
- Pro extra dekoraci můžete před podáváním posypat whoopies moučkovým cukrem nebo skořicí.
Užijte si přípravu i pochutnání na těchto skvělých mrkvových koláčcích whoopies!