Mrkvová polévka s krupicí a vejcem recept.
Ingredience pro mrkvovou polévku s krupicí a vejcem zahrnují mrkev, cibuli, zeleninový vývar, krupici, vejce, máslo, sůl a petrželovou nať.
Recept začíná tím, že na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a chvíli společně osmahneme. Poté zeleninu zasypeme krupicí a promícháme. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, dokud mrkev není měkká a krupice rozvařená.
Ve vedlejší misce rozšleháme vejce se špetkou soli. Když je polévka hotová, pomalu a za stálého míchání do ní vmícháme rozšlehané vejce. Tím vzniknou ve polévce jemné nitky z vajíčka.
Polévku dochutíme solí a na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať pro čerstvou chuť a barvu.
Tipy pro dokonalou mrkvovou polévku:
1. Použijte kvalitní zeleninový vývar pro lepší chuť polévky.
2. Krupici přidávejte postupně a stále míchejte, aby nedošlo k jejímu slepení.
3. Rozšlehané vejce přidejte do polévky opravdu pomalu, a neustále míchejte, abyste vytvořili hezké vaječné nitky a zabránili vytvoření vaječné křupavice.
4. Není-li polévka dostatečně hustá, můžete přidat trochu více krupice. Pokud je naopak příliš hustá, přilijte trochu vývaru.
5. Polévku můžete podávat s kouskem chleba nebo topinkou pro kompletní jídlo.