Moučník hrk-hrk mandarinka recept


Moučník hrk-hrk mandarinka recept
Ingredience na moučník hrk-hrk mandarinka zahrnují mouku, cukr, vejce, olej, mandarinky, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Pro zdobení můžete použít čokoládu a kokos.

Postup přípravy začíná tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. V míse smícháte suché ingredience, což jsou mouka, prášek do pečiva a vanilkový cukr. V jiné míse vyšleháte vejce s cukrem do pěny. Postupně přilévejte olej a přidáváte nadrobno nakrájené kousky mandarinek včetně šťávy.

Směsi spojte dohromady a důkladně promíchejte, aby bylo těsto hladké. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte v předehřáté troubě asi 30 minut nebo dokud není moučník zlatavý a testovací špejle vyjde suchá.

Po upečení nechte moučník chvíli vychladnout, poté ho vyklopte z formy. Pro dekoraci rozpusťte čokoládu a polijte ji po vrchu moučníku. Posypte strouhaným kokosem nebo použijte jinou oblíbenou polevu.

Tipy pro dokonalý moučník: Přidejte do těsta trochu mandarinkové kůry pro intenzivnější chuť. Můžete také experimentovat s přidáním skořice nebo hřebíčku, které skvěle doplní citrusovou chuť mandarinek. Pro ještě vláčnější texturu přidejte do těsta lžíci jogurtu.