Moravský vrabec recept


Moravský vrabec recept.

**Ingredience:**

- 1 kg vepřové plece
- 2 cibule
- sádlo
- 200 ml piva
- sůl
- černý pepř
- kmín
- česnek
- majoránka

**Recept:**

1. Vepřovou plec očistěte a nakrájejte na větší kusy. Kousky masa osolte, opepřete a posypte kmínem a drceným česnekem. Nechte chvilku odležet.
2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno. Na pánvi rozpalte sádlo a cibuli na něm zpěňte dozlatova.
3. Přidejte maso k cibuli a opečte ho ze všech stran, dokud nezíská pěknou zlatohnědou barvu.
4. Přilijte pivo, přidejte trochu majoránky a nechte maso pod pokličkou dusit na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud není maso měkké. Podle potřeby přilévejte trochu vody, aby maso nebylo suché.
5. Během dušení maso podle potřeby osolte a opepřete.

**Tipy:**

- Moravský vrabec podávejte s bramborovým knedlíkem a zelím pro autentický zážitek.
- Před podáváním maso posypte čerstvou majoránkou pro zvýraznění chuti.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte k masu při dušení chilli papričku.
- Místo piva můžete použít i vývar pro jemnější chuť omáčky.