Mleté řízky s mozzarellou recept


Mleté řízky s mozzarellou recept
Mleté řízky s mozzarellou jsou vynikající a šťavnaté jídlo, které potěší každého milovníka sýrů a masitých pokrmů. Pro přípravu budete potřebovat následující ingredience
300 g mletého masa hovězího, vepřového nebo směsi
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
100 g mozzarelly
1 vejce
2 lžíce strouhanky
sůl a pepř podle chuti
olej na smažení
Recept na přípravu mletých řízků s mozzarellou
Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte. V míse smíchejte mleté maso, cibuli a česnek. Přidejte vejce, strouhanku, sůl a pepř. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a masa bylo dobře ochucené.
Mozzarellu nakrájejte na malé kostičky. Z masové směsi vytvarujte placičky. Do každé placičky vložte několik kostiček mozzarelly a maso pečlivě zabalte tak, aby sýr byl úplně uvnitř.
Na pánvi rozehřejte olej a řízky na něm z obou stran opékejte dozlatova a do křupava. Ujistěte se, že jsou řízky dobře propečené a sýr uvnitř se rozpustil.
Tipy pro dokonalé mleté řízky s mozzarellou
Ujistěte se, že je maso dobře ochucené, nebojte se použít dostatek soli a pepře.
Při plnění řízků sýrem se snažte, aby byl sýr plně obalen masem, aby během smažení nevytékal.
Smažte na středně silném ohni, aby řízky nebyly spálené zvenku a syrové uvnitř.
Řízky podávejte teplé, ideálně s bramborovou přílohou nebo čerstvým salátem.