Mleté maso po marocku recept


Mleté maso po marocku recept.

Mleté maso po marocku je skvělým způsobem, jak přinést trochu severoafrické kuchyně do vašeho jídelníčku. Tento recept se zaměřuje na bohaté koření a aromatické přísady, které dodají masu výjimečnou chuť.

- Ingredience:

- 500 g mletého hovězího nebo jehněčího masa
- 1 středně velká cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1 lžička sladké papriky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Hrst čerstvého koriandru nebo petrželky, nasekaného
- 1 vejce
- 1/2 šálku strouhanky nebo jemných strouhaných jíšek

- Recept:

1. V hluboké pánvi na středním ohni zahřejte olivové oleje a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne se zlato hnědit, přibližně 5 minut.
2. Přidejte prolisovaný česnek a restujte další 1 minutu, dokud nezačne vonět.
3. Přesuňte směs cibule a česneku do velké mísy a nechte chvíli vychladnout.
4. K ochlazené směsi cibule a česneku přidejte mleté maso, všechna koření (kmín, koriandr, skořici, kajenský pepř, sladkou papriku), sůl, pepř, nasekané zelené bylinky, rozšlehané vejce a strouhanku. Dobře promíchejte rukama, dokud nejsou všechny ingredience spojené.
5. Z masové směsi tvořte malé kuličky nebo placičky podle preferencí.
6. Na středně vysokém ohni zahřejte na pánvi trochu olivového oleje a opékejte mleté masové kuličky/placičky z každé strany dohněda, zhruba 4 minuty na každou stranu nebo dokud nebudou plně uvařené.

- Tipy:

- Aby bylo maso šťavnatější, můžete do směsi přidat trochu jemně nastrouhaného rajčete nebo lžíci rajčatového protlaku.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, klidně přidejte více kajenského pepře nebo trochu čerstvého chilli.
- Mleté maso po marocku je výborné servírované s kuskusem, který krásně doplní chutě a koření.
- Pokud maso podáváte na večírku jako finger food, můžete k němu přidat jogurtový dip s mátou nebo tahini omáčku pro osvěžující kontrast.

Doufám, že se vám recept bude líbit a přinese trochu marocké kouzlo do vaší kuchyně!