Mleté maso na žampionech recept


Mleté maso na žampionech recept.

Ingredience:
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
- 250 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 ml smetany na vaření
- Sůl a pepř dle chuti
- Olej na smažení
- 1 lžička sušeného tymiánu nebo majoránky
- 1 lžíce hladké mouky (volitelně, pro zahuštění)

Recept:
1. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky.
2. Na pánvi rozehřejte olej a na středním ohni osmažte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a žampiony, smažte dokud nezměknou.
3. K žampionům přidejte mleté maso, rozbijte ho na menší kousky a smažte, dokud není plně uvařené. Během smažení maso osolte a opepřete.
4. Při použití mouky, posypte maso moukou a promíchejte, aby se mouka rovnoměrně rozložila. Poté přilijte smetanu a přidejte tymián nebo majoránku. Promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Pokud nepoužíváte mouku, stačí jen přilít smetanu a koření a nechat omáčku chvíli probublávat, aby se chutě spojily.
5. Podávejte s rýží, těstovinami nebo bramborami dle vlastního výběru.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete do směsi přidat trochu červeného vína nebo worcesterské omáčky a nechat alkohol vyvařit.
- Pokud preferujete hladší omáčku, žampiony můžete před přidáním do pánve rozmixovat na jemno.
- Pro zvýraznění chuti můžete do omáčky přidat také trochu dijonské hořčice nebo kousky slaniny.
- Nebojte se experimentovat s různými druhy hub, každý typ přidá jídlu jiný rozměr chuti.