Míšina specialita recept


Míšina specialita recept.

Ingredience na Míšinu specialitu:
mleté maso 500 g
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
rajčatový protlak 2 lžíce
smetana 200 ml
sůl podle chuti
pepř podle chuti
majoránka 1 lžička
olej na smažení
těstoviny 300 g

Recept:
Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a chvíli restujte. Přisypte mleté maso a smažte, dokud není maso zcela propečené. Míchejte, aby se maso neslepovalo. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte a krátce poduste. Smetanu rozmíchejte s trochou vody a vmíchejte do masa. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl, pepř a majoránku. Nechte jen krátce prohřát, aby se směs nepřevařila. Vařené těstoviny scedíte a smícháte s hotovou omáčkou.

Tipy:
Pokud máte rádi pikantnější variantu, můžete přidat trochu chilli papričky. Pro bohatší chuť můžete do omáčky přidat i trochu červeného vína a nechat alkohol vyvařit. Podávejte s nastrouhaným parmazánem nebo jiným tvrdým sýrem. Místo těstovin můžete použít i rýži nebo brambory.