Míša řezy recept


Míša řezy recept.

Míša řezy jsou oblíbeným českým dezertem, který kombinuje bohatou čokoládovou chuť s lehkým a nadýchaným těstem. Zde je jednoduchý recept, jak si připravit Míša řezy doma.

**Ingredience:**

Pro těsto:
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 200 ml oleje
- 200 ml vody
- 400 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa

Pro krém:
- 250 g másla
- 250 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 500 g tvarohu v kostce

Pro polevu:
- 100 g hořké čokolády
- 50 g másla

**Recept:**

1. Začněte přípravou těsta. Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Pomalu přidávejte olej a vodu, neustále míchejte.
2. V jiné míse smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Postupně přidávejte suchou směs do mokrých ingrediencí, míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
3. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut. Nechte úplně vychladnout.
4. Příprava krému: Měkké máslo vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do hladka. Postupně přidávejte tvaroh a šlehejte, dokud směs nebude hladká.
5. Na vychladlé těsto rovnoměrně rozetřete krém.
6. Pro polevu roztopte čokoládu s máslem ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a rovnoměrně rozetřete po krému.
7. Nechte řezy v chladničce odpočinout alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc, aby se chutě propojily.
8. Před podáváním nakrájejte na menší kousky.

**Tipy:**

- Pro ještě bohatší čokoládovou chuť můžete do těsta přidat čokoládové kousky.
- Místo tvarohu v kostce můžete použít i jemný tvaroh, ale v tom případě doporučuji krém ještě zahustit pomocí želatiny, aby byl dostatečně pevný.
- Pokud máte rádi ovoce, můžete na tvarohový krém přidat vrstvu čerstvých jahod nebo malin, které dodají dezertu svěží chuť.
- Ujistěte se, že máte všechny ingredience v pokojové teplotě, aby se snadněji spojily do hladkého těsta a krému.

Tento recept na Míša řezy je jednoduchý a výsledkem je lahodný dezert, kterým potěšíte nejen rodinu, ale i návštěvy.