Míša řezy recept.
Míša řezy jsou oblíbeným českým dezertem, který se vyznačuje svou jednoduchostí a výbornou chutí. Tento dezert je pojmenován po známé čokoládové zmrzlině Míša a je skvělou volbou pro jakoukoliv oslavu nebo jen tak k odpolední kávě.
Ingredience:
Pro korpus:
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 200 ml oleje
- 200 ml vody
- 300 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
Pro krém:
- 250 g másla
- 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
- 2 lžíce kakaa
Pro polevu:
- 100 g hořké čokolády
- 50 g másla
Recept:
1. Začneme přípravou korpusu. Ve velké míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Postupně přidáváme olej a vodu a dále mícháme.
2. V jiné misce smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Suchou směs postupně zašleháváme do mokrých ingrediencí, dokud nevznikne hladké těsto.
3. Těsto vylejeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 25 minut.
4. Necháme korpus úplně vychladnout.
5. Připravíme krém. Měkké máslo vyšleháme do hladka a postupně přidáváme kondenzované mléko a kakao. Krém musí být hladký a rovnoměrně promíchaný.
6. Vychladlý korpus potřeme připraveným krémem.
7. Pro polevu rozpustíme v kastrůlku na mírném ohni čokoládu s máslem a necháme mírně vychladnout. Rozpuštěnou čokoládu rozetřeme na krém.
8. Dezert dáme do lednice alespoň na několik hodin ztuhnout, ideálně přes noc.
Tipy:
- Pro extra čokoládovou chuť můžete do těsta i krému přidat více kakaa.
- Místo hořké čokolády můžete použít čokoládu s mléčnou nebo jinou podle vaší chuti.
- Dezert je možné dozdobit sekanými ořechy nebo kokosem pro zajímavou texturu a chuť.