Míša řezy recept


Míša řezy recept.

**Ingredience**

Pro korpus:
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 200 ml oleje
- 200 ml vody
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 300 g hladké mouky

Pro krém:
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 500 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- 250 g másla
- 100 g moučkového cukru

Pro polevu:
- 100 g hořké čokolády
- 50 g másla

**Recept**

1. Předehřejte troubu na 180°C. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem do pěny. Poté postupně přidávejte olej, vodu, kakao, prášek do pečiva a nakonec mouku. Vše důkladně promíchejte, dokud nebude těsto hladké.
2. Vlijte těsto na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut. Nechte korpus vychladnout.
3. Mezitím si připravte krém. V hrnci smíchejte pudinkový prášek s cukrem a trochou mléka, aby vznikla hladká směs. Zbylé mléko přiveďte k varu a poté vmíchejte pudinkovou směs. Vařte, dokud směs nezhoustne. Nechte pudink vychladnout.
4. Měkké máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny. Postupně do něj zašlehejte vychladlý pudink. Krém rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus.
5. Pro polevu rozpusťte v kastrolu na mírném ohni čokoládu s máslem. Hotovou polevu rovnoměrně rozetřete na krém.
6. Nechte řez v chladničce dobře ztuhnout, nejlépe přes noc. Poté můžete krájet na kousky a podávat.

**Tipy**

- Pro ještě bohatší chuť můžete do krému přidat lžíci rumu nebo několik kapek vanilkového extraktu.
- Pokud chcete, aby byl korpus vláčnější, můžete do těsta přidat lžíci kysané smetany.
- Pro jednodušší krájení použijte nožík namočený v horké vodě.