Miňonková bábovka recept


Miňonková bábovka recept.

Ingredience pro miňonkovou bábovku:

- 250 g másla
- 200 g cukru moučka
- 4 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 150 ml mléka
- 12 ks miňonek (malých čokoládových cukrovinek), nasekaných
- 100 g tmavé čokolády na polevu
- 2 lžíce oleje

Recept na miňonkovou bábovku:

1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu na bábovku máslem nebo použijte pečicí sprej.
2. V míse důkladně vyšlehejte máslo s cukrem do hladka. Postupně přidávejte vejce a vanilkový extrakt, dobře promíchejte po každém přidání.
3. Ve druhé míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Suchou směs postupně přidávejte do mokrých ingrediencí, střídavě s mlékem, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Nakonec vmíchejte nasekané miňonky do těsta.
5. Těsto nalijte do připravené formy na bábovku a pečte v předehřáté troubě asi 45-55 minut, nebo dokud testovací špejle nevyjde čistá.
6. Po upečení nechte bábovku několik minut vychladnout ve formě, pak ji opatrně vyklopte na mřížku k úplnému vychladnutí.
7. Pro polevu rozpusťte tmavou čokoládu s olejem v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni a rovnoměrně rozetřete po vychladlé bábovce.

Tipy pro dokonalou miňonkovou bábovku:

- Pro ještě bohatší čokoládovou chuť přidejte do těsta 2 lžíce kakaa.
- Před přidáním miňonek do těsta je můžete obalit v troše mouky, aby se nesetkaly na dně formy během pečení.
- Pokud chcete získat lesklejší a hladší polevu, přidejte do rozpuštěné čokolády lžíci másla.
- Bábovku můžete ozdobit také čerstvým ovocem nebo šlehačkou pro ještě lákavější podávání.