Minipizzy s olivami a salámem recept


Minipizzy s olivami a salámem recept.

Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička sušeného droždí
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 150 ml vlažné vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g pasírovaných rajčat
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- 150 g salámu (plátky)
- 150 g strouhaného sýra (mozzarella nebo gouda)
- 100 g černých nebo zelených oliv, bez pecek
- Čerstvé bazalkové listy pro ozdobu (volitelné)

Recept:
1. V míse smíchejte mouku, sušené droždí, sůl a cukr. Přidejte vlažnou vodu a olivový olej a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu vody. Pokud je naopak lepivé, přidejte trochu mouky.
2. Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
3. Mezitím si připravte omáčku smícháním pasírovaných rajčat s prolisovaným česnekem a sušeným oreganem. Osolte a opepřete podle chuti.
4. Po vykynutí těsto rozdělte na malé kousky a vyválejte z nich malé kruhy - přibližně o průměru 10 cm.
5. Na každou minipizzu nanesete trochu rajčatové omáčky, posypte sýrem, poklaďte plátky salámu a olivami.
6. Pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 10 až 15 minut, nebo dokud nejsou minipizzy zlatavé a sýr se krásně rozpustí.
7. Před podáváním můžete ozdobit čerstvými bazalkovými listy.

Tipy:
- Pro aromatičtější těsto přidejte do něj při hnětení lžičku sušeného italského koření.
- Pokud máte rádi pikantnější verzi, přidejte do rajčatové omáčky trochu chilli vloček.
- Minipizzy můžete připravit i s různými druhy náplní podle vaší chuti, například s kousky kuřecího masa, zeleninou nebo různými druhy sýrů.
- Pro křupavější okraje pizzy můžete okraje potřít olivovým olejem před pečením.
- Pokud nemáte čerstvé droždí, sušené droždí funguje stejně dobře. Stačí dodržet poměr uvedený na balení.