Mini pizzy calzone recept


Mini pizzy calzone recept.

Ingredience pro mini pizzy calzone:
Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažné vody
- 1 balení suchého droždí (7g)
- 1 lžička soli
- 1 lžíce olivového oleje

Náplň:
- 150 g šunky nakrájené na kostičky
- 200 g strouhaného sýra mozzarella
- 150 g čerstvých žampionů nakrájených na plátky
- 100 g tomatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl a černý pepř podle chuti

Postup:
1. V míse smíchejte mouku a sůl. V malé míse smíchejte vlažnou vodu, droždí a lžíci cukru. Nechte stát 10 minut, dokud směs nezačne bublat.
2. K mouce přilijte droždí a přidejte olivový olej. Míchejte, dokud se těsto nespojí a nezačne se odlepovat od stran misky. Vyndejte na pomoučený povrch a hněťte asi 10 minut, nebo dokud není těsto hladké a pružné.
3. Těsto dejte do mísy, kterou jste lehce potřeli olejem, a přikryjte utěrkou. Nechte kynout na teplém místě asi hodinu, nebo dokud těsto nezdvojnásobí objem.
4. Mezitím připravte náplň. Šunku, žampiony a mozzarellu smíchejte v míse. Přidejte tomatový protlak, oregano, sůl a pepř a dobře promíchejte.
5. Po vykynutí těsto rozdělte na malé kousky a vyválejte z nich kruhy. Na jednu polovinu kruhu dejte lžíci náplně, druhou polovinu přehněte přes náplň a okraje pevně stiskněte, aby náplň nevytékala.
6. Přenesete na plech vyložený pečicím papírem. Calzony potřete olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 15-20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.

Tipy:
- Můžete experimentovat s náplněmi, skvěle se hodí různé druhy sýrů, salámy či zelenina.
- Pro extra křupavé těsto můžete před pečením calzone potřít rozšlehaným vejcem.
- Před podáváním nechte calzone chvilku odpočinout, budou se lépe krájet a náplň se nevylije.

Tento recept je jednoduchý a variabilní, a tak si můžete připravit mini pizzy calzone přesně podle své chuti.