Mini bábovky s ostružinovou omáčkou recept


Mini bábovky s ostružinovou omáčkou recept.

Ingredience:

Pro mini bábovky:
- 200 g másla
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce vanilkového extraktu

Pro ostružinovou omáčku:
- 250 g ostružin
- 50 g cukru
- 1 lžíce citronové šťávy

Recept:

Zahřejte troubu na 180°C. V misce utřete máslo s cukrem do hladka. Postupně přidávejte vejce a důkladně míchejte. Přidejte vanilkový extrakt. V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a poté ji postupně za stálého míchání přidávejte do směsi s vejci a cukrem, dokud nevznikne hladké těsto.

Těsto rozdělte do vymazaných a moukou vysypaných foremek na mini bábovky. Pečte přibližně 20 minut nebo dokud nebude těsto pevné na dotek a špejle vložená do středu bábovky vyjde čistá. Po upečení nechte bábovky chvíli vychladnout v formě, poté je vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Pro omáčku dejte ostružiny, cukr a citronovou šťávu do malého hrnce a vařte na mírném ohni, dokud ostružiny neuvolní šťávu a směs se nezačne lehce zahušťovat. To by mělo trvat přibližně 10 minut. Poté směs rozmixujte a přeceďte, abyste odstranili semínka.

Mini bábovky podávejte s ostružinovou omáčkou přelité přes vrch nebo vedle nich.

Tipy:

- Pro intenzivnější chuť v bábovkách můžete přidat kůru z jednoho citronu nebo pomeranče do těsta.
- Pokud nemáte formičky na mini bábovky, můžete použít muffinovou formu, pouze se upraví doba pečení.
- Pro různé varianty můžete ostružinovou omáčku nahradit omáčkou z jiného ovoce dle sezóny nebo přání.
- Aby bábovky zůstaly vláčné, uchovávejte je v uzavřené nádobě.