Mini bábovkoví zajíci recept.
Mini bábovkoví zajíci jsou roztomilým a chutným doplňkem velikonočního stolu. Díky jejich jednoduché přípravě a oblibě u dětí se staly populárním pečivem na oslavu jara. Níže najdete seznam ingrediencí, recept a několik tipů, jak zajíčky udělat ještě lákavějšími.
Ingredience:
- 150 g másla
- 150 g cukru
- 3 vejce
- 150 g hladké mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 lžíce kakaa (pro čokoládovou variantu)
- Marshmallows a čokoládové dropsy pro ozdobu
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. V míse smíchejte změklé máslo s cukrem do hladka. Postupně přidávejte vejce a dobře promíchejte.
3. Do směsi prosejte mouku s práškem do pečiva a přidejte vanilkový extrakt. Pro čokoládovou variantu přidejte také kakao. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Těsto rovnoměrně rozdělte do formiček na mini bábovky ve tvaru zajíčků.
5. Pečte v předehřáté troubě asi 15–20 minut nebo dokud testovací špejle nevyjde čistá.
6. Po upečení nechte bábovky chvíli vychladnout, poté je vyklopte z formiček.
7. Ozdobte pomocí marshmallows a čokoládových dropsů, abyste vytvořili obličej zajíčka.
Tipy:
- Pro výraznější chuť můžete do těsta přidat kůru z jednoho citronu nebo pomeranče.
- Pokud chcete zajíčkům dodat křupavost, přidejte do těsta hrst nasekaných ořechů nebo čokoládových kousků.
- Pro jarní vzhled můžete bábovky po ochlazení polevit bílou čokoládou a posypat barevnými cukrářskými perličkami.
- Pokud nemáte formičky ve tvaru zajíčků, můžete použít klasické mini bábovkové formy a zajíčky vykouzlit pomocí dekorace.
Mini bábovkoví zajíci jsou nejen chutným, ale i vizuálně přitažlivým doplňkem jakéhokoli velikonočního stolu. Užívejte si pečení a radost z krásně nazdobených mini bábovek s rodinou a přáteli.