Minestrone polévka recept.
Minestrone polévka je klasická italská zeleninová polévka, která je zároveň výživná a chutná. Tato polévka může obsahovat různé druhy zeleniny a obvykle se do ní přidává také těstoviny nebo rýže. Zde je jeden z možných receptů na přípravu minestrone polévky.
Ingredience
- olivový olej
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 malý celer
- 1 cuketa
- 100 g zelených fazolek
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100 g těstovin určených do polévek
- sůl a pepř
- parmazán na posypání
- čerstvá bazalka nebo petrželka na ozdobu
Recept
Rozehřejte olivový olej v velkém hrnci a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, osmahněte dozlatova. Přidáte nakrájené mrkve, petržel a celer a smažte několik minut. Následně přidejte nakrájenou cuketu a fazolky, vše promíchejte a chvíli restujte. Poté do hrnce přidejte krájená rajčata společně s jejich šťávou a zeleninový vývar. Polévku přiveďte k varu a poté snižte teplotu tak, aby polévka jen lehce bublala. Vařte asi 10 minut, až zelenina začne měknout. Přidejte těstoviny a vařte dle návodu na balení nebo dokud nejsou těstoviny měkké. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Tipy
- Polévku můžete podávat posypanou nastrouhaným parmazánem a ozdobenou čerstvými bylinkami.
- Minestrone je vynikající druhý den, kdy se chutě lépe spojí.
- Můžete přidat i jiné zeleniny, které máte rádi nebo které potřebujete zpracovat.
- Pokud chcete polévku zahuštit, můžete přidat trochu rozmačkaných vařených fazolí.
- Pro veganskou verzi vynechejte parmazán nebo použijte veganskou alternativu.
Tento recept a tipy na minestrone polévku vám pomohou vytvořit chutnou a vydatnou polévku, která zahřeje a potěší každého, kdo ji ochutná.