Milánské špagety recept.
Milánské špagety jsou jednoduché na přípravu a stanou se rychle oblíbenou večeří. Tato pasta v sobě snoubí bohaté chutě Itálie, především díky kvalitnímu masu a rajčatům.
- Ingredience
- 400 g špaget
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčat v plechovce nebo čerstvých, pokud jsou v sezóně
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Lžička sušeného oregana
- Čerstvá bazalka pro ozdobu
- Parmezán na posypání
- Recept
1. Začněte tím, že na středně velké pánvi na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte prolisované stroužky česneku a krátce osmahněte.
2. Přidejte mleté maso a za stálého míchání ho restujte, dokud není plně uvařené a získá krásnou hnědou barvu. Ochutnejte solí a pepřem.
3. Přilijte rajčata (pokud používáte čerstvá, je doporučený prvně je oloupat a nakrájet). Přidejte oregano a promíchejte. Nechte omáčku na mírném ohni pomalu vařit asi 20-30 minut, dokud nezhoustne. Podle potřeby dochuťte.
4. Mezitím ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařte špagety al dente podle návodu na obalu.
5. Uvařené špagety sceďte a promíchejte s hotovou masovou omáčkou.
6. Rozdělte do talířů a posypte čerstvou bazalkou a nastrouhaným parmezánem.
- Tipy
- Pro hlubší chuť omáčky můžete přidat lžíci tomatového protlaku.
- Pokud máte rádi pikantnější verzi, přidejte do omáčky trochu chilli vloček.
- Milánské špagety jsou vynikající se sklenkou dobrého červeného vína.
- Nezapomeňte vodu na těstoviny řádně osolit – měla by mít chuť jako mořská voda. To znamená, že vaše pasta bude mít chuť i bez omáčky.
Vyzkoušejte tento recept a užijte si kousek Itálie přímo u vás doma!