Míchaná vejce recept.
- Ingredience
- 3 vejce
- 2 lžíce mléka
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- Máslo nebo olej na smažení
- Volitelné: nakrájená zelenina (paprika, cibule), šunka, sýr
- Recept
1. Ve středně velké misce rozklepněte vejce. Přidejte mléko, sůl a černý pepř podle chuti. Směs důkladně prošlehejte vidličkou nebo metličkou, dokud nebudou žloutky a bílky dobře promíchány.
2. Na pánvi rozehřejte trochu másla nebo oleje na střední teplotě.
3. Jakmile je pánví rozpálená, nalijte do ní směs vajec.
4. Nechte vajíčka několik sekund ztuhnout a pak začněte pomalu míchat dřevěnou lžící nebo špachtlí. Vajíčka občas promíchejte, abyste získali kýženou konzistenci. Pokud přidáváte další ingredience jako zeleninu, šunku nebo sýr, přidejte je, jakmile vajíčka začnou tuhnout.
5. Jakmile jsou vajíčka téměř hotová a ještě lehce vlhká, odstavte je z ohně. Zbytkové teplo je dokončí.
6. Podávejte ihned, dokud jsou vajíčka teplá.
- Tipy
- Pro nadýchanější vajíčka přidejte do směsi před vařením trochu vody nebo smetany.
- Míchaná vejce nechte na pánvi jen krátce. Převaření způsobí, že budou suchá a gumovitá.
- Pro zpestření chuti můžete do směsi přidat bylinky jako je pažitka, petržel nebo koriandr.
- K míchaným vajíčkům skvěle pasuje opečený chléb nebo toast.
- Pokud máte rádi pikantnější, přidejte do směsi trochu chilli papričky nebo kajenského pepře.