Míchaná vajíčka se sýrem a růžičkovou kapustou recept.
Ingredience:
- 4 velká vejce
- 1 šálek růžičkové kapusty, nakrájené na tenké plátky
- 1/2 šálku nastrouhaného sýra (cheddar nebo jiný podle chuti)
- 2 lžíce mléka
- 2 lžíce másla
- Sůl a pepř podle chuti
Recept:
1. V malé pánvi na středně vysokém ohni rozehřejte 1 lžíci másla. Přidejte nakrájenou růžičkovou kapustu a smažte, dokud nezměkne a lehce nezhnědne, asi 5 minut. Občas promíchejte.
2. Ve střední misce rozšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř, dokud nebudou dobře promíchány.
3. K růžičkové kapustě přidejte zbývající lžíci másla. Jakmile se máslo rozpustí, nalijte směs vajec do pánve.
4. Nechte vařit na mírném ohni. Jakmile začnou okraje vajec tuhnout, začněte směs šetrně míchat ze stran do středu pánve lopatkou. Pokračujte, dokud nejsou vajíčka takřka hotová, ale stále mírně vlhká.
5. Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte, dokud se sýr nerozpustí a vajíčka nejsou plně uvařená.
6. Ihned podávejte.
Tipy:
- Přidání sýra přímo do vajec místo na hotová vajíčka způsobí, že bude výsledek krémovější a bohatší na chuť.
- Pro ještě zdravější variantu můžete použít mléčné výrobky s nízkým obsahem tuku a přidat další zeleninu, například špenát nebo papriku, pro zvýšení nutriční hodnoty a chuti.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, zkuste do směsi přidat trochu čerstvého nebo sušeného chilli.