Mexický salát s mletým masem recept.
Ingredience:
- 500g mletého masa (hovězí nebo kuřecí podle přednosti)
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 plechovka kukuřice
- 1 velká červená paprika
- 1 avokádo
- 1 hlávka ledového salátu
- 1 malá červená cibule
- 200g cherry rajčátek
- 100g nastrouhaného sýra (cheddar nebo gouda)
- 1 limetka
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl, pepř, česnek v prášku, mletá paprika
- Tortilla chipsy pro podávání
Recept:
1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte mleté maso. Osolte, opepřete, přidejte česnek v prášku a mletou papriku podle chuti. Smažte, dokud maso není plně uvařené.
2. Mezitím, ve velké míse, připravte základ salátu. Nakrájejte ledový salát, avokádo, červenou papriku, červenou cibuli a cherry rajčátka na malé kousky a promíchejte.
3. K mletému masu přidejte odceděné fazole a kukuřici a promíchejte. Vařte další 2-3 minuty, dokud nejsou fazole a kukuřice horké.
4. Přidejte teplou směs mletého masa, fazolí a kukuřice do mísy se zeleninou. Posypte nastrouhaným sýrem a promíchejte.
5. Salát pokapejte šťávou z limetky a podávejte s tortilla chipsy.
Tipy:
- Pro extra šmrnc můžete do salátu přidat nasekanou koriandr nebo zelenou cibulku.
- Pokud máte rádi pikantní, přidejte do směsi mletého masa trochu chilli papričky nebo pár kapek oblíbené pálivé omáčky.
- Pro vegetariánskou variantu můžete mleté maso nahradit další plechovkou fazolí nebo čočkou.
- Salát můžete servírovat i jako náplň do tortilly nebo jako teplou večeři přes pečené brambory.