Meruňkový koláč s müsli recept


Meruňkový koláč s müsli recept.

Pro přípravu meruňkového koláče s müsli budete potřebovat následující ingredience:

- 150 g hladké mouky
- 100 g müsli (nejlépe s ořechy a sušeným ovocem)
- 100 g másla
- 80 g cukru
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 500 g meruněk (čerstvých nebo kompotových)
- špetka soli
- moučkový cukr na posypání (volitelné)

Recept na přípravu meruňkového koláče s müsli:

1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte máslem nebo vystelte pečicím papírem formu na koláč.
2. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva, přidejte müsli a dobře promíchejte.
3. V další míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, poté postupně přidávejte vejce a špetku soli, neustále míchejte.
4. Do směsi s máslem postupně přidávejte směs mouky s müsli a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Meruňky omyjte, rozpulte a odstraňte pecky. Pokud používáte meruňky z kompotu, nechte je dobře okapat.
6. Polovinu těsta rozetřete do připravené formy, na těsto rovnoměrně rozložte meruňky a přikryjte zbylým těstem.
7. Koláč pečte v předehřáté troubě přibližně 40-45 minut, dokud není povrch zlatavý a tester vložený do středu koláče vyjde čistý.
8. Nechte koláč vychladnout před podáváním. Podle chuti můžete před podáváním posypat moučkovým cukrem.

Tipy pro dokonalý meruňkový koláč s müsli:

- Pro intenzivnější chuť použijte müsli s vyšším podílem ořechů a sušeného ovoce.
- Pokud máte rádi kořeněné chutě, do těsta můžete přidat špetku skořice nebo vanilkový extrakt.
- Pro křupavější povrch můžete na těsto před pečením posypat trochu ovesných vloček nebo nasekaných ořechů.
- Pokud používáte meruňky z kompotu, pro přidanou chuť můžete do těsta přidat trochu kompotové šťávy.
- Tento koláč je skvělý jak teplý, tak studený. Podávejte samotný nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny pro dokonalý dezert.