Meruňkové řezy se sněhem recept


Meruňkové řezy se sněhem recept.

Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g cukru moučka
- 1 vejce
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- špetka soli
- meruňkový kompot nebo čerstvé meruňky
- 4 bílky
- 200 g krupicového cukru

Recept:
1. Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte hladkou mouku s kypřicím práškem, přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, špetku soli, vejce a nakonec přidávejte postupně nakrájené máslo. Zpracujte těsto, které poté zabalte do potravinové fólie a dejte odpočinout do lednice alespoň na 30 minut.
2. Mezitím předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Po odpočinutí těsto rozválejte na plech vyložený pečicím papírem. Pokud používáte meruňkový kompot, meruňky scedte. Čerstvé meruňky omyjte, rozpulte a odstraňte pecky. Meruňky rozložte na těsto.
3. Pečte v předehřáté troubě přibližně 15 minut, dokud těsto mírně nezezlátne. Mezitím si připravte sníh. Ve velké míse vyšlehejte bílky do tuhého sněhu, postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte, dokud směs nebude lesklá a pevná.
4. Vyndejte těsto z trouby a rovnoměrně rozetřete sníh na předpečené meruňky. Vraťte do trouby a pečte dalších 10-15 minut, dokud sníh nezezlátne.
5. Po upečení nechte zchladnout a poté řezy krájejte a podávejte.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť meruněk můžete přidat do těsta lžíci meruňkového džemu.
- Pokud máte rádi oříšky, můžete do sněhu vmíchat nasekané mandle nebo lískové oříšky pro křupavou texturu.
- Řezy uchovávejte v chladu, aby sníh zůstal pevný a těsto křehké.